Ole Pihkassa, joka päivä

Mitä oikeastaan tarkoittaa henkilöstöravintola? Tarvitseeko sen tarkoittaa kiireistä kokemusta ja keskinkertaista makua? Ei tarvitse. Ravintola Pihka päivittää kokemuksen 2010-luvulla palkitun ravintola Juuren otteilla.

Pihka mahdollistaa herkullisuuden arkiseen ruokailuun. Pihkan ajatuksen ytimessä on Ravintola Juuren kansainvälisesti tunnustettu oivallus: suomalaisista raaka-aineista valmistettu ruoka voi maistua taivaallisilta. Pihkassa on tarjolla poikkeuksellisen kattava Vihreä pöytä täynnä erilaisia sesongin kasviksia ja salaatteja sekä lämpimät liha- tai kala- ja kasvisruoat. Työpaikkaruokailu ei ole koskaan ollut näin järkevää, terveellistä ja mikä tärkeintä, herkullista.

Omassa keittiössä valmistettu pieni jälkiruoka tai tuore hedelmä viimeistelevät nautinnollisen kokonaisuuden. Kukaties päälle kuppi vastajauhettua kahvia? Miksei, se kuuluu hintaan. Sydämellisesti tervetuloa Pihkaan!


Pihkoissa luomu ja lähiruoka ovat lähellä sydäntä. Olemme mukana Portaat luomuun -ohjelmassa, jonka tavoitteena on lisätä luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Sitoudumme hankkimaan mahdollisimman suuren osan raaka-aineista luomuna ympäri vuoden. Kesällä tämän lisäksi ostamme Stadin Puutarhurin koko sadon käyttöömme. Vuoden 2018 Vuoden lähiruokateko -palkinto myönnettiin Stadin puutarhurin ja Juuri Yhtiöiden yhteistyölle lähiruoan parissa.

 


Pihka Ruoholahden keittiöstä, ruokalistoista ja lounaan makumaailmasta vastaa keittiömestari Nana Loukeinen. Tässä Nanan ajatuksia ja ideologiaa ruoan ja makujen maailmasta.

Toimintamme keskiössä ovat arvot Maku. Alkuperä. Intohimo. Mitä nämä sanat tarkoittavat omassa työssäsi ja miten se näkyy ravintolassasi?
”Valmiissa ruoassa näkyy kokin intohimo tai sen puute. Raaka-aineiden alkuperä ja laatu vaikuttavat sekä kokin intohimoon, että valmiin tuotteen makuun, laatuun ja ulkonäköön. Siksi pyrimme käyttämään päivittäisessä työssämme raaka-aineita, joiden alkuperän tunnemme ja joiden laatuun voimme luottaa. Mahdollisuuksien mukaan käytämme mahdollisimman paljon luomua sekä lähi- ja pientuottajia. Haluan tarjota asiakkaillemme päivittäin ruokaa, johon he voivat olla tyytyväisiä. Se onnistuu ruoan maun kautta, joka syntyy intohimosta tuotettamme kohtaan, koska tunnemme sen alkuperän, josta voimme olla ylpeitä.”


Maku. Alkuperä. Intohimo.


 

Voit lähettää palautetta tai ottaa muissa asioissa yhteydessä Pihka Ruoholahteen alla olevalla lomakkeella.

  • Yhteystiedot